vrijdag 17 februari 2012

Stage-ervaringen van Anneloes Voorneveld - opleiding 3PK

Afgelopen zomer ben ik vanuit mijn passie voor paarden en persoonlijke ontwikkeling begonnen met een opleiding waarbij het paard ingezet wordt als spiegel tijdens coachsessies: De Paardencoach bij het kennishuis 3 PK van Inge Kroesen.
Op een mooie en hele koude zondagmorgen heb ik van Charlotte de kans gekregen om ervaring op te doen door mee te kijken bij één van haar sessies.
Het was een bijzondere en inspirerende ervaring.

Charlotte werkt met een groep paarden in hun eigen weiland. Door te werken in het weiland hebben de paarden de keuze om aan te sluiten in de coachsessie als zij kunnen helpen of ze kunnen ervoor kiezen om verder te gaan met eten. Hierdoor ontstaat een natuurlijke setting waarbij een paard alleen aansluit als het echt een boodschap heeft. Het werken met de groep paarden zorgt voor een onderlinge dynamiek tussen de deelnemer en de paarden, afhankelijk van het onderwerp wisselden de paarden elkaar af. Hierdoor geeft elk paard een eigen boodschap mee wat de sessie tot een compleet geheel maakt.

Naast de natuurlijke setting spelen in de sessie bij Charlotte de pure aanwezigheid van de paarden een grote rol. Paarden zijn imposante dieren die onder andere kracht en rust uitstralen. Puur de aanwezigheid van deze dieren kan veel teweeg brengen bij een deelnemer. Tijdens haar sessie wordt de kracht van het ervaren en het voelen ingezet, waardoor de ervaring een extra beleving en dimensie krijgt. Op meerdere momenten tijdens de sessie was er zo’n moment van bewustwording. Ik vond het opvallend om te zien hoeveel impact dit had op de deelnemer.

De rust en ruimte die tijdens de sessie gecreëerd werd hebben mij het gevoel gegeven dat alles gezegd kon worden, waardoor de belangrijke basis om je volledig op je eigen persoonlijke ontwikkeling te richten aanwezig was. De gepassioneerdheid van Charlotte hoe zij met haar vak omgaat heeft mij geïnspireerd.
Charlotte, heel erg bedankt voor deze mooie ervaring!

Warme groetjes Anneloes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten