Primair Onderwijs


PaardenPraatPlaten

DOEL
Bewustwording van Systemische Sociale Basisvaardigheden.
Inspirerende leeromgeving met paarden tijdens schooltijd aanbieden.
De sociaal-emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen stimuleren.
Probleemoplossend vermogen van kinderen vergroten.
Verantwoordelijkheid leren nemen voor eigen keuzes en handelen en vergroten van het zelfvertrouwen.

DOELGROEP
De lesmethode PaardenPraatPlaten is ontwikkeld voor leerlingen van groep drie t/m acht van het basisonderwijs.

AANPAK
Het betreft een groepsgerichte werkwijze (max. 8 leerlingen).
We werken in 5 bijeenkomsten aan de 3 Systemische Basisprincipes:
1. Contact & Verbinding:Welkom zijn.
2. Ordening: Wat is jouw plek?
3. Balans: Geven&Nemen.
We stimuleren samen met de paarden de sociale en cognitieve vaardigheden en dagen de kinderen ook creatief & fysiek uit, waardoor hun zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeeld wordt versterkt.
De lessen worden onder schooltijd volgens een vast protocol en door speciaal opgeleide paardencoaches uitgevoerd.
Met de paarden en paardencoaches onderzoeken de kinderen per opdracht hun handelingsmogelijkheden en leren ze feedback & hulp vragen, ontvangen en geven.
In een rustige, natuurlijke en veilige omgeving oefenen de kinderen al deze vaardigheden met hier en daar ook subtiele interventies van de paarden en paardencoaches.
Met zachte ogen zonder oordeel leren we de kinderen elkaar verder te helpen, te vertrouwen en creëren we een veilige en positieve groepscultuur door de kinderen de kracht van onze kudde te laten ervaren.
Er wordt gewerkt met:
#paarden #paardencoaches #opstellingen #sprookjes #meditatie #creativiteit #praatplaten #spelletjes 
#amor #mylady #dotje #king #charlotte

Het tarief voor scholen is €750,- voor 5 bijeenkomsten van 2 uur met maximaal 8 kinderen en begeleiding door 2 gecertificeerde paardencoaches.
Het tarief voor ouder-kind of gezinscoaching met 1 gecertificeerde paardencoach voor 5 bijeenkomsten van 2 uur is €375,-
Leren Lezen @ Liberty

Dit is lezen in combinatie met Voltige, Braingym, Centered Riding, Sprookjes & Paarden.
Het kind mag op mijn paarden bewegingsoefeningen gaan doen om de linker en de rechter hersenhelft met elkaar in verbinding te brengen. Als die immers gaan 'samenwerken' dan wordt leren lezen een stuk makkelijker. Ook hier starten we vanuit de basis van het leren lezen. Zo check ik bijvoorbeeld eerst of het kind de klinkers en medeklinkers kan ordenen en het verschil kan benoemen. Ook check ik of het kind het verschil weet tussen links en rechts, boven en onder en voor en achter in het eigen fysieke lichaam. Vanuit de bewegingen op het paard kunnen we vervolgens verder lezen met de leesmethode van de school waar het kind op zit of waar de interne begeleider van de school mee werkt. 
Vanuit een holistisch perspectief benaderen we door bewegingen op het paard het gehele systeem van het kind en proberen we de leervermogen van het kind emotioneel, mentaal en fysiek te bevorderen. De driedimensionele beweging van het stappende paard stimuleren dit. Deze methode is bevorderlijk voor de concentratie, het leervermogen en het zelfvertrouwen van het kind.
Het tarief is €37,50 per uur en is vrijgesteld van btw. Dit is het landelijk vastgestelde tarief voor remedial teaching.
Het betreft een educatief uur met een recreatief karakter voor het kind. De persoonlijke ontwikkeling van het kind staat centraal in een veilige en toch ook zeer uitdagende leeromgeving met paarden. 


Rangerclub:

Ben jij net als wij een onwijs grote dierenvriend? Dan ben je van harte welkom in onze Rangerclub! 
Bij onze dieren hoef je niets en mag je gewoon jezelf zijn. Hebben we respect voor elkaar en voor onze dieren. 
We leren luisteren naar wat de dieren ons te vertellen hebben en hoe we het beste voor ze kunnen zorgen. Naast ons Paard Amor, is er ook onze Welsh B-pony Snowflake en onze Shetlandpony King. Ook hebben we nog twee konijnen Flopsie en Benjamin. Mag je spelen met onze honden Noa en Luna en verbinding maken met onze katers Dikkie Dik en Hartje. Wil je liever eitjes rapen van onze kippen Kees, Sneeuwwitje, Chica Linda of Mystic? Dan mag dat natuurlijk ook! We hebben ook een moestuin, dus aarbeitjes plukken, peren of appels rapen, wortels proeven per seizoen kan ook.
Ook peuters en kleuters zijn al van harte welkom bij ons! Spelenderwijs mogen ze kennis maken met het verzorgen van onze dieren, leren ze ponyrijden en maken ze alvast een klein beetje kennis met de mensport, kunnen ze spelen in het bos of aan de slag in de moestuin.
Woensdagmiddag van 15:00-16:00 uur
 € 12,50 (vrijgesteld van btw. )
 
In elke schoolvakantie organiseren we voor onze vaste Rangers altijd leuke Ponykampdagen.
Informeer gerust naar de data. De dagen zijn van 10:00-15:00 uur en het is inclusief lunch, drankjes en iets lekkers.
Prijs per Ponydagkamp: € 50,00 (vrijgesteld van btw.)
Anders Leren met Paarden

ANDERS LEREN MET PAARDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 3 met paarden worden gecoacht.

Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl, ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

In overleg met ouders wordt contact opgenomen met school.

Een ANDERS LEREN MET LEREN paard is net als bij al onze andere activiteiten een heel rustig (vaak bejaard) paard met een bomproof karakter. Het is dus niet nodig om ervaring met paarden te hebben.

Het is mogelijk om een persoonlijk lespakket samen te stellen door modules te kiezen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject van meerdere modules.

Het kind bepaald het leertempo en de leerrichting.

#anderslerenmetpaarden #mindset #spelling #werkwoordspelling #klokkijken #tafels #rekenen

Het tarief is €37,50 per uur en is vrijgesteld van btw. Dit is het landelijk vastgestelde tarief voor remedial teaching.
Het betreft een educatief uur met een recreatief karakter voor het kind. De persoonlijke ontwikkeling van het kind staat centraal in een veilige en toch ook zeer uitdagende leeromgeving met paarden. Charlotte van Iersel in 'De Hoefslag': 

“Ik wil kinderen uit de klas de kudde in krijgen”Voor meer informatie en aanmelden kun je een mailtje sturen naar:
info@cv-coaching.nl 

Graag tot ziens en alvast van harte welkom,
Charlotte van Iersel
www.CV-Coaching.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten