Sprookjes


Sprookjes Opstellingen met Paarden

3 bijeenkomsten van 2 uur 
Tijdens dit persoonlijk leertraject gaan we op reis naar jouw onder-bewustzijn en gaan we dieper in op de werking van sprookjes. 
Verder gaan we samen met onze paarden lekker praktisch, 'met zachte ogen, zonder oordeel' én enthousiast aan het werk met sprookjes.

In dit persoonlijk leertraject gaan we:
In de eerste bijeenkomst je verlangen/wens/droom/doel formuleren bij de paarden.
In de tweede bijeenkomst werken met een door jou gekozen sprookje of een door mij intuïtief gekozen sprookje voor jou bij de paarden.
 In de derde bijeenkomst reflecteren we op de reis die je gemaakt hebt en ronden we af met een plan van aanpak/persoonlijk ontwikkelingsplan in de kudde, het bos of in mijn atelier. 

Inschrijven kan via info@cv-coaching.nl
€ 187,50 excl. btw


PaardenPraatPlaten en Sprookjes

De verbinding maken met lezen start in de kleuterschool vaak met een
sprookje en een bijbehorende PraatPlaat.
Deze methode vormt daarom de basis voor mijn lesmethode PaardenPraatPlaten.

Voor mijn werk als Paardencoach is het ook een heel praktisch instrument omdat:
De lichaamstaal van paarden heel duidelijk uit te leggen is op deze manier.
De 'ordening' van de kudde op de PraatPlaat al iets oproept bij de waarnemer. 
Het een handige manier is om mijn kudde voor te stellen.

PaardenPraatPlaten vaak ook emoties of ervaringen oproepen.


Sprookjes Lezen te PaardLeren Lezen @ Liberty is een project dat ik gestart ben na het lezen van de volgende boeken:
'Help mijn juf is een paard!'  van Paulien Rutgers
'De wereld als klaslokaal' van Nanda van Gestel-van der Schel
'The Horse Boy' van Rupert Isaacson

Help mijn juf is een paard!
'Help mijn juf is een paard' gaat over het versterken van executieve functies door ervaringsleer met paarden. Met een wetenschappelijk onderbouwde theorie en veel praktijkvoorbeelden wordt in dit boek de rol die het paard kan spelen bij het versterken van executieve functies met behulp van ervaringsleer helder uiteengezet. De paarden hebben een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van de kinderen.

De wereld als klaslokaal
In 'De wereld als klaslokaal' beschrijft Nanda haar ontdekking dat haar zoon prima kan leren als hij zijn eigen interesses mag volgen. Het boek heeft me recht in mijn onderwijs- en moederhart geraakt! Het is een eerlijk, inspirerend en zeer persoonlijk verhaal over het moederschap, bijzondere kinderen, holistisch leven en opvoeden en natuurlijk (thuis)leren. Elk kind heeft het recht om bewust vanuit het hart te leven en te leren op zijn of haar eigen tempo en in aansluiting bij zijn of haar eigen natuur!

Horse Boy Method & Movement Method
Als vervolg op het boek heeft Rupert Isaacson met zijn team een methode ontwikkeld. Onderdeel is o.a. het 'Back Riding' & 'Sensory Work'.
Back Riding: Het kind zit hierbij voorop bij een volwassene en door de beweging van het paard maken de kinderen het hormoon oxytocine aan. Hierdoor kunnen kinderen komen tot betere leerprestaties. Sensory Work: Is er voor kinderen om tot rust te komen. Het zitten of liggen en knuffelen op en met de paarden heeft een zeer sterke effect. Om tot leerprestaties te komen is deze methode soms heel fijn om mee te starten.

Liberty
De vrijheid hebben als kind om zelf je eigen leer- en leestempo te mogen aangeven spreekt me enorm aan. Op zoek gaan naar de intrinsieke motivatie van elk kind om te willen gaan lezen is het avontuur dat ik met Liberty ben aangegaan!

Leren Lezen @ Liberty is:
Op de rug van Liberty de letters ontdekken in de rijbak.
Maken we woorden met deze letters en roept dit ook meteen een beeld bij ons op.
Op de rug van Liberty lezen we sprookjes voor aan de kinderen voor ons.
Mogen kinderen zelf sprookjes of moppen voorlezen die aansluiten bij hun eigen leesniveau.
Lezen we in groepjes waarbij we elkaars leestalenten respecteren.
Leren we ze het verschil tussen klinkers en medeklinkers d.m.v. een @Liberty-estafettespel.
Verzinnen we nieuwe teksten op bestaande liedjes & handklapspelletjes om de links-rechtscoördinatie zowel op als naast het paard te bevorderen.
Schrijven we brieven in de schoolvakanties naar Liberty.
Kunnen we aan de slag met huiswerk op de rug van Liberty.
Werken we aan remedial teaching opdrachten van school of vanuit de rt-praktijk.

Sprookjesboekje De Jager en de Jonkvrouw


In 2018 heb ik mijn eerste sprookjesboekje geschreven. Met onder andere mijn paarden Liberty en Amor in de hoofdrol. Het unieke aan dit sprookjesboekje is dat de klinkers in het roze geschreven staan en de medeklinkers in het blauw. Op deze manier leest het rustiger waar anders soms de letters voor je ogen 'dansen'. In combinatie met het lezen op het paard is dit een meerwaarde voor eigenwijze leeswijzers. 
Op alle opleidingen, workshops, producten en andere mogelijkheden van CV-Coaching zijn de algemene voorwaarden van toepassing evenals op elke overeenkomst die je met CV-Coaching afsluit.

Voordat je je opgeeft voor een van de mogelijkheden of voordat je een bestelling doet van een van de producten van CV-Coaching is het daarom belangrijk om deze goed door te lezen. Door je aan te melden of door een bestelling te doen geef je aan met deze algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten