Opleiding Anders Leren Met PaardenMeer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoogsensitief of autistisch. Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

ANDERS LEREN MET PAARDEN is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl - visueel/kinesthetisch in plaats van auditief - ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

Heb je ook de wens om kinderen met een andere leerstijl met paarden te begeleiden? Word dan ANDERS LEREN MET PAARDEN coach. Het niveau van de training is HBO. Het is niet noodzakelijk om een HBO vooropleiding te hebben maar HBO werk- en denkniveau is wel vereist. De toelatingscriteria voor deze training zijn:
- certificering paardencoach
- opleiding/ervaring in het werken met kinderen *
Het hebben van een onderwijsbevoegdheid is geen must, wel een pre.

Twijfel je of je aan de vereiste vooropleiding voldoet? Neem dan contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Als gecertificeerd ALMP coach krijg je een vermelding in het landelijke overzicht van coaches op deze site, word je lid van onze besloten Facebook pagina's, krijg je een inlogcode op deze website met toegang tot alle werkdocumenten en mag je op je eigen website teksten, afbeeldingen en de video van ANDERS LEREN plaatsen. Tevens lift je mee op de landelijke promotie via social media, publicaties en evenementen.

DRIEDAAGSE BASISTRAINING

DAG 1

Theorie: visueel ruimtelijk leren (beelddenken), de toegevoegde waarde van paarden, de opzet van de methode en de intakeprocedure.
Praktijk: modules spelling en lezen.
Je ontvangt het materialenpakket, uitleg over de proefsessie die je met een cliëntje gaat doen.

DAG 2

Theorie over leerstijlen, veilig werken/omgang/vereisten paard.
Praktijk over de modules werkwoordspelling, tafels en analoog klokkijken.

DAG 3

Theorie over mindset, bespreking proefsessies.
Praktijk over digitaal klokkijken en optellen/aftrekken.
Eindtoets, evaluatie en uitreiking certificaat.

PRIJS

Driedaagse basistraining € 795,- BTW vrij.
De basistraining is inclusief vegetarische lunch, koffie/thee/versnaperingen en het gratis lidmaatschap van de ALMP Academie voor het eerste jaar.
Bijkomende kosten: het ALMP materialenpakket t.w.v. € 295,- incl. BTW.

INHOUD MATERIALENPAKKET

Je ontvangt een compleet materialenpakket waarmee je praktisch en direct aan de slag kunt. Het materialenpakket bestaat uit: trainingsmap met theorie en draaiboeken, per module een waterproof en paardproof mapje met werkdocumenten, tubtrug met grote blauwe paardenvoetbal, tien grote pionnen met cijfers 1 t/m 10, zes kleine pionnen, analoge oefenklok, wisbordje met whiteboardstiften, 12 klem/krijtborden, krijtjes/sponsje, Taal in Blokjes methode, ALMP flyers, grote foam paardendobbelsteen, 10 rozetten incl. bevestiging met whiteboard hart, ALMP keycord met coachspiekbriefjes en vliegenmepper.

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 4 en maximaal 8 personen. Per trainingsdag is er de mogelijkheid voor één deelnemer om in te halen als je door geldige omstandigheden een dag moet missen.
Privé groepen/teams op aanvraag. Eventueel op eigen zorgboerderij/locatie afhankelijk van geschiktheid locatie en paarden.

STUDIEBELASTING

Naast de aanwezigheid tijdens de trainingsdagen is de studiebelasting 8 uur. Deze tijd staat voor het doorlezen van de reader en het organiseren en verslagleggen van een proefsessie.

Basistraining Lente 

Maandag 6 maart, 20 maart en 3 april 2023 (10:00 - 17:00 uur).
Locatie: Ravels (België) 
Docent: Charlotte van Iersel / CV-Coaching

Verdiepingsmodule executieve functies

Maandag 17 april 2023 (10:00 - 17:00 uur).
Locatie: Ravels (België)
Docent: Charlotte van Iersel / CV-Coaching

BASISTRAINING zomer 

Maandag 8 & 22 mei en 5 juni 2023 (10:00 - 17:00 uur).
Locatie: Ravels (België) 
Docent: Charlotte van Iersel / CV-Coaching

VERDIEPINGSMODULE EXECUTIEVE FUNCTIES

Maandag 19 juni 2023 (10:00 - 17:00 uur).
Locatie: Ravels (België)
Docent: Charlotte van Iersel / CV-Coaching

Aanmelden via: https://www.anderslerenmetpaarden.nl/word.html 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten