Opleiding PaardenPraatPlaten


Opleiding PaardenPraatPlaten

Inmiddels is mijn lesmethode PaardenPraatPlaten al op verschillende basisscholen geïntroduceerd en succesvol gebleken. Ook in mijn eigen praktijk zet ik de methode in voor individuele begeleiding van kinderen en volwassenen, ouder-kind coaching en bij buitenschoolse leertrajecten voor scholen en andere RT en Coach Praktijken. De systemische basisprincipes zijn ook prima in te zetten als basis voor een teamtraining voor bedrijven en bij een inspiratiesessie voor Intern Begeleiders van basisscholen en voor medewerkers uit de zorgsector.

Voor wie?
Ben jij ook Paardencoach en heb je een achtergrond waarbij het lesgeven aan kinderen of begeleiden van kinderen de basis vormt? Voel je al een tijdje dat mijn opleiding wel eens de juiste plek voor jou kan zijn en maak ik je nieuwsgierig naar meer? Wil je jouw missie en visie ook gaan vormgeven in jouw eigen PaardenPraatPlaat? Dan ben je van harte welkom voor een intake gesprek.

Wat gaan we doen?
In mijn opleiding ga je reflecteren op je eigen handelen als begeleider/docent/coach/zorgverlener én:
* Coachen met behulp van paarden & het Enneagram
* Coachen met behulp van paarden & de Meervoudige Intelligentie Theorie van Gardner
* De werking van Sprookjes en de metafoor van Sprookjes inzetten in je eigen praktijk
* Ontwerp je jouw eigen PaardenPraatPlaat
* Werk je met een lesvoorbereiding en handelingsplan 
* Krijg je toegang tot onze besloten Intervisie/Supervisie Facebookpagina &
  CV-Coaching: Online Interventie Toolkit op Facebook.
* Deel ik mijn persoonlijke boekenlijstervaringen & systemische vakkennis met jou, zodat jij niet opnieuw het wiel hoeft uit de vinden.

De Basis:
De opleiding omvat 7 lesdagen. Hierbij heb ik een verdeling gemaakt tussen theorie & praktijkNadien kun je direct aan de slag met de aangeboden lessenreeks uit de opleidingsmap.

Daarnaast ontwikkel je tijdens de opleiding ook je eigen PaardenPraatPlaat & lessenreeks op basis van je eigen kudde en jouw persoonlijke verhaal/sprookje. Zo kun je in je eigen coachpraktijk en kudde ook authentiek met jouw doelgroep(en) en op basis van je eigen thema aan het werk.

Ook ben je vrij om onderling met andere PPP-cursisten lessen te ontwikkelen en/of lessenreeksen uit te wisselen. Intervisie, supervisie en samenwerken binnen ons PaardenPraatPlaten-netwerk maken we samen waar en is wat we ambiëren. 

Lesprogramma PaardenPraatPlaten:
Dag 1, 2, 3, 4, 5: Ochtend Theorie uit de Opleidingsmap en zelf ervaren welke werking het Sprookje, de PaardenPraatPlaat en de opdrachten met de paarden hebben op jezelf. In de middag werken we met een groepje kinderen en zie je de werking van onze methode in de praktijk op deze kinderen.
Dag 6 & 7: Reflecteren en evalueren we de afgelopen periode en richten we ons vooral op de vormgeving van jouw eigen Sprookje, PraatPlaat en zoeken we daar gericht samen praktische opdrachten met paarden bij voor in jouw eigen praktijk, passend bij jouw doelgroep.

Prijs:       €1950,-
Vrijgesteld van BTW & inclusief opleidingsmap, lunch, koffie, thee, versnaperingen en inclusief toegang tot onze besloten facebookpagina's:
Intervisie/Supervisie PaardenPraatPlaten & CV-Coaching: Online Interventie Toolkit.

Aantal deelnemers en locatie:
Maximaal 4 personen, omdat we in de middag ook met kinderen werken tijdens het praktijkonderdeel van deze opleiding. Dit kan eventueel ook in overleg op eigen zorgboerderij of in de buurt van een basisschool waar jouw/jullie eigen paardencoachpraktijk vlakbij is. Uiteraard beoordelen we dan eerst samen of jouw locatie en paarden geschikt zijn voor onze opleidingsdoeleinden. Plus op voorwaarde dat ouders, kinderen en betreffende organisatie op de hoogte & akkoord zijn van jullie leerproces en leerdoelen.

Studiebelasting:
De studie omvat 7 studiedagen van 10:00-16:00uur.
Daarnaast nog 20 uur zelfstudie. Dit omvat het doorlezen van de gehele opleidingsmap, een persoonlijke selectie uit onze literatuurlijst, het maken van reflectieverslagen met bronvermelding na elke lesdag. En de voorbereiding van de presentatie van jouw persoonlijke Sprookje en PaardenPraatPlaat.

Opleiding PaardenPraatPlaten Voorjaar 2023:
Maandag 6, 13, 20 & 27 februari, 13 & 27 maart, 24 april.
10:00 - 16:00 uur

Opleiding PaardenPraatPlaten Najaar 2023:
Maandag 4, 11, 18 & 25 september, 9 & 23 oktober, 6 november.
10:00 - 16:00 uur

Voor meer informatie en intake kun je een mailtje sturen met je motivatie naar:
info@cv-coaching.nl 

Graag tot ziens en alvast van harte welkom,
Charlotte van Iersel
www.CV-Coaching.nl Op alle opleidingen, workshops, producten en andere mogelijkheden van CV-Coaching zijn de algemene voorwaarden van toepassing evenals op elke overeenkomst die je met CV-Coaching afsluit.
Voordat je je opgeeft voor een van de mogelijkheden of voordat je een bestelling doet van een van de producten van CV-Coaching is het daarom belangrijk om deze goed door te lezen. Door je aan te melden of door een bestelling te doen geef je aan met deze algemene leveringsvoorwaarden akkoord te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten