vrijdag 15 maart 2013

DiVA-workshop ACHMEA 15 maart 2013

Ook vandaag werden we weer hartelijk ontvangen op een van de drie prachtige locaties van Stichting de Paardenkamp in Soest. De bijdrage van Achmea voor deze workshop zal dan ook dit keer weer via CV-coaching geheel ten goede komen aan dit bijzondere initiatief.
Wilt u na deelname aan deze workshop ook begunstiger worden van deze Stichting?
Neem dan ook nog eens een kijkje op hun website:
www.paardenkamp.nl
of voer direct onderstaande link in om begunstiger te worden:
http://www.paardenkamp.nl/begunstigers/begunstigers.html
Anja Rossingh: 'Prachtige Locatie, mensen met bezieling.
Confronterend om te zien hoe de paarden je diepste gevoel spiegelen.'


Carlos van der Meulen: ' Fantastisch mooi complex met zeer gedreven en vriendelijke mensen.
Heel apart om te zien hoe paarden reageren op bepaalde opstellingen.
Het viel mij op dat paarden een bepaalde plek innemen en daar ook blijven.
Paarden nemen hun plek in en wisselen niet meer.
Tienhoven, 16 maart 2013, door Peggy Surendonk, Boei 9 Coaching, www.boei9.nl

“Iedere keer als ik het erf op loop van Stichting de Paardenkamp, krijg ik een blij gevoel van binnen. Stichting de Paardenkamp is een rusthuis voor paarden en ik kan jullie vertellen, een betere oude dag voor paarden is nauwelijks voor te stellen. Met toewijding en aandacht worden de paarden hier verzorgd. Daarnaast is ook de locatie (of eigenlijk zijn het er 3) ieder bezoekje meer dan waard.

We zijn hier vandaag voor de kennismakingsworkshop ‘Coachen met Paarden’, door Charlotte van Iersel. Een groep van maar liefst 15 Achmea-mensen ging de ontmoeting aan met de paarden. En dat was niet voor iedereen even ‘gewoon’. Een aantal was al vertrouwd met paarden, anderen niet. Het gevarieerde aanbod aan oefeningen sloot mooi aan op de theorie waar Charlotte de middag mee begon. Ik kan me voorstellen dat de deelnemers een goede indruk hebben gekregen van wat deze dieren ons (in het coachen) te bieden hebben. De inzichten die sommigen kregen, zullen vast nog een werking hebben. 

Er waren groepsopdrachten die inzicht gave in de mate van leiderschap en samenwerking. Verrassend om te zien hoe iedere groep in stilte opereerde en welke beweging dat op gang bracht. Wanneer de groepen wisselden, waren de anderen aan de beurt om (met zachte ogen) te observeren. Met het verzoek om vanuit de waarneming en oordeelloos feedback te geven. Charlotte zei; probeer niets te verklaren, het is wat het is, ik stel er een vraag over en daar werken we mee. Iedere groep had z’n eigen energie en wisselwerking. De paarden reageerden hier op en daar viel natuurlijk het nodige uit af te lezen. Prachtig!  Later in de middag was er – voor wie dat wilde – tijd om met een gerichte coachvraag de ‘ring’ in te gaan. Dit waren meer individuele sessies waarbij juist de persoonlijke thema’s aan bod kwamen. Charlotte heeft de gave om geheel waardevrij en op vriendelijke wijze de deelnemers en de paarden tegemoet te treden. Haar natuurlijke benadering nodigt uit tot meer!

Charlotte, ik heb genoten en geleerd van deze dag. Ik waardeer het heel erg dat ik in het kader van mijn leergang met je mee mag lopen. Ik hoop dan ook dat er nog meer van deze mooie dagen zullen volgen.”
Charlotte van Iersel: 'Het blijft bijzonder ook nu weer bij de 5e Achmea DiVA workshop hoe iedere groep toch weer anders is en de paarden ook altijd weer anders reageren op de dynamiek van een groep mensen die elkaar vooraf in de meeste gevallen nog nooit eerder ontmoet heeft. Vandaag onder andere de volgende dingen voorbij zien komen bij deze mensen en paarden: bewust worden van lichaamstaal en empatisch luisteren, je eigen plek&rol in de kudde, samenwerken, observeren zonder oordeel, omgaan met weerstand, thema groot en/of klein, ruimte geven of nemen, loslaten en tot rust komen.... '

Geen opmerkingen:

Een reactie posten