zaterdag 28 maart 2015

Het Oefenveld - DNA Achmea - Stichting de Paardenkamp

Ervaringen van startende paardencoaches:


Afgelopen dinsdag was ik een van de gelukkigen die in het Oefenveld mochten stappen bij Stichting De Paardenkamp. Leek De Paardenkamp ooit in mijn paardenmeisjesogen (hoe oud was ik, een jaar of 10 schat ik) eindeloos ver weg, deze dag was ze dichterbij dan ooit. En ook nog om systemisch te coachen, had ik niet durven dromen een paar jaar geleden...

Het was een mooie, intense dag, waarin een viertal sessies mogelijk waren, vergezeld van een bescheiden maar heerlijk voorjaarszonnetje. Een van de opvallendste momenten vond plaats in de grote kudde. Tijdens deze sessie begonnen de paarden na enige tijd triades te vormen, verdeeld tussen deelnemers in de groep en paarden. Na beeindiging van de sessie (was dat eigenlijk wel zo, blijkbaar mocht er nog iets gezien worden) bleven een aantal paarden zich aansluiten bij de groep. Het leek me opvallend dat in deze triades de mannelijke en vrouwelijke energien op een zelfde manier verdeeld waren. Even leek het een typisch geval van "systemische onzin" (een fb-groep de ik vanuit een lichte scepsis t.a.v. het systemisch gedachtengoed in het leven heb geroepen, inmiddels enige tijd geleden) omdat een van de paarden toch van een ander geslacht bleek te zijn. Na wat grapjes over en weer, bleek het opeens toch wat minder onzin te zijn... Het is zo als het is, maar het is niet altijd wat het lijkt. Of toch wel...? Geen idee, maar temeer weer stof tot nadenken!

Charlotte, Stichting de Paardenkamp, deelnemers, en bovenal paarden: Bedankt voor deze prachtige, onvergetelijke en leerzame dag! 
Linda Gillis

Dinsdag 24 maart naar het Oefenveld van CV-coaching van Charlotte van Iersel een zonovergoten dag heerlijk buiten bij Stichting de paardenkamp in Soest.
We waren met een groep van 8-9 personen we zijn ontvangen in de kantine van het complex waar we onder het genot van koffie en thee en een enorme doos met overheerlijke Belgische koffiebroodjes elkaar een beetje konden leren kennen.
Daarna aan de slag met de coachvragen en de paarden. Er waren verschillende mogelijkheden voor de deelnemers en coaches voor de setting bv. stal met 1 paard, of met 2 paarden, de weide met wel 40 paarden of de shetlanders. zowel deelnemer als coach konden hun voorkeur aangeven.
Het is steeds weer bijzonder om te zien dat wanneer de verbinding met het veld is gelegd (deelnemer, paarden,coach en evtuele representanten) op hart's en zielniveau mensen geraakt worden.
Zelf veel mogen ervaren als coach en als representant.
Mooi ook hoe snel de groep mensen gedurende dag steeds dichter bij elkaar kwamen. Haast vrienden worden.
Dank je wel mede oefenvelders, dank je wel Charlotte en heel graag tot een volgende keer.
Yvonne Boonstra
Healing en Communicatie
Voor het eerst  mee geweest met cv coaching naar het paardenkamp in Soest om mee te coachen in het oefenveld. Ik vond het erg bijzonder om zoveel openheid te ervaren van de coachees terwijl ze jou niet kennen. Natuurlijk hielpen die lieve paarden daar enorm aan mee. 
Ik heb veel geleerd van deze dag. De familieopstellingen en ook de themaopstellingen waren helemaal nieuw voor me dus daarin valt nog veel te leren. Ik ben erg blij dat ik bij cv coaching de kans krijg om me te trainen in het coachen met paarden.  Groetjes en tot een volgende keer.
Marie-José
Ervaringen van een deelnemer:
Dag Charlotte,
 
Ik ben vrij nuchter en had ook geen ervaring met familie opstellingen, ik moet zeggen dat ik vooraf een beetje sceptisch was. Ik heb echter tijdens de workshop ervaren wat het werken met een familie opstelling inhoud en wat de inbreng van paarden hierin is. Zeer bijzonder om dit mee te maken en te zien hoe paarden spiegelen en reageren op je gevoel en echt een belangrijke bijdrage hebben tijdens zo’n sessies. 
 
Ik houd erg veel van paarden en paardrijden buiten dat de workshop mij heeft geholpen met mijn eigen wens ben ik mij ook meer gaan realiseren hoe een paard reageert op mij en mijn gevoelens dit gaat mij helpen in het contact met en het berijden van paarden.
 
Hartelijke groet,
 
Hester Kruizinga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten