zaterdag 9 november 2013

Achmea DiVA workshop vrijdag 8 november

Bedankt Stichting de Paardenkamp dat wij ook nu weer op deze prachtige zonnige vrijdagmiddag op locatie de Birkhoeve met de paarden onze ervaringen mochten delen! 

Programma:
13:00 ontvangst & verbaal met elkaar in contact en verbinding komen
13:45 Non-verbaal met elkaar in contact en verbinding komen
14:00 Doelen stellen met representant
14:30 Van Onbewust Onbekwaam naar Onbewust Bekwaam
15:00 Bewustwording van overtuigingen en perspectieven uit gezin van herkomst
15:30 Afsluiting programma

Fotografie en verslag door Peggy Surendonk www.boei9.nl

Tienhoven, 12 november 2013, door Peggy Surendonk, Boei 9 Coaching, www.boei9.nl 

 “Afgelopen vrijdagmiddag waren Charlotte en ik weer op de Birkhoeve, een van de 3 locaties van Stichting de Paardenkamp in Soest. In dit unieke rusthuis voor paarden genieten zo’n 110 paarden van hun oude dag. Deze Stichting draag ik - net als Charlotte - een warm hart toe. 

Reden van ons bezoek was de kennismakingsworkshop ‘Paardencoachen’, die Charlotte organiseerde voor Achmea-medewerkers (DiVa). Maar liefst 17 dames hadden zich ingeschreven; de een was nieuwsgierig naar deze vorm van coaching, de ander hoopte met behulp van de paarden méér inzicht te krijgen in zichzelf, toewerkend naar verdere persoonlijke ontwikkeling.
 

In het programma stonden Contact & Verbinding centraal. En hoewel hierover natuurlijk veel valt te zeggen, is het juist ook de beleving die telt. Een ervaring zegt immers meer dan 1000 woorden! De verschillende opdrachten maakten een hoop los bij de deelnemers. Niet in de laatste plaats vanwege de inbreng van de paarden wat voor sommigen behoorlijk spannend was. 

Charlotte stelde zich open voor wat zich aandiende. Verschillende coachvragen kwamen voorbij. Ze hield volop rekening met de behoeften van de deelnemers en had voor iedere ‘beleving’ oog en oor. Ik voelde een prettige energie, die los maakte wat los mocht komen. De manier waarop Charlotte dat weet te doseren, typeert haar. Ze zorgt er ten alle tijde voor dat de deelnemers zich veilig (blijven) voelen. Daar waar het (te) kwetsbaar werd, liet ze het bij de persoon. Zo’n kennismakingsworkshop is ook eigenlijk niet de setting om nog dieper te gaan. Wel is het mogelijk om op individuele basis de verkregen inzichten verder uit te diepen. 

Het werken in de open wei en te midden van een grote groep paarden, had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Ze waren geheel vrij om deel te nemen (of niet). De ‘beweging’ die de kudde maakte, sprak boekdelen; dat wat zich bij de paarden afspeelden, was een afspiegeling van wat er op dat moment bij de deelnemers gaande was. Charlotte wist deze verbanden helder te verwoorden en bracht ook veel informatie in over het natuurlijke gedrag van paarden en de kwaliteiten van het kuddebestaan. In mijn herinnering kwamen de meeste inzichten als vanzelf... wie de schoen paste, trok hem aan. 

Ik kijk terug op een veelbetekenende dag die prachtige bewustwording teweeg heeft gebracht. De paarden hebben daar - zuiver, eerlijk en oordeelloos als ze zijn – wederom goed bij geholpen.” 

Met vriendelijke groet, 
Peggy Surendonk

BOEI 9 COACHING 
Nieuweweg 2 
3612 AR Tienhoven 
T: 06 551 04 011 
W: www.boei9.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten