zaterdag 14 april 2012

Stichting de Paardenkamp 50 jaar!

Stichting de Paardenkamp is vandaag jarig en bestaat 50 jaar!Telkens als ik in Soest het erf op stap raakt het me. Ik zie een prachtig erf en paarden die er heel vredig hun oude dag samen mogen doorbrengen. Dan denk ik vol liefde terug aan Sekur en mijn eigen Vlerkje en aan wat zij mij hebben gegeven door hun oude dag bij mij door te mogen brengen. Ik bewonder de initiatiefnemers van dit unieke concept en heb grote waardering voor alle vrijwilligers die hier dagelijks hun steentje aan bijdragen! Telkens als ik daar rondloop voel ik de verbinding tussen de medewerkers, de paarden maar ook tussen de bezoekers. Wat een prachtige kudde en wat een super geheel!

Vandaag is het 500ste paard in aanwezigheid van heel veel grote dierenvrienden als gast opgenomen in deze gemeenschap. Bono een witte pony en wat ziet hij er op zijn
38ste nog geweldig uit!!! Spierwit en goed in de spieren loopt deze knappe ruin naast Reinier die hem liefdevol als nieuwe bewoner van Stichting de Paardenkamp ontvangt.


Anky van Grunsven draagt Stichting de Paardenkamp ook een warm hart toe. Met een speciale dressuur clinic met haar paard Nelson heeft ze denk ik veel mensen weer weten te inspireren op deze bijzondere dag. Ook haar toppaard Bonfire heeft nog steeds een speciaal plekje bij haar op stal en in haar hart vertelde ze.Ook Andre van Duin, onlangs zelf 65 geworden, en dus net als deze paarden met pensioen, was betrokken bij deze feestelijke dag. Hij doneerde vandaag zijn allereerste pensioen aan de Stichting. Van Duin maakte zijn doorbraak met het nummer "Er staat een Paard in de gang" en het toeval wil dat het paard Blauwtje ooit een tijdlang bij zijn baas op de gang heeft gewoond, voordat hij naar De Paardenkamp mocht komen om van zijn oude dag te genieten.Kortom, het was een mooi verjaardagsfeest!

Stichting de Paardenkamp ontvangt geen overheidssubsidie en is voor haar werk geheel afhankelijk van giften en gaven. Bent u net als ik ook zo onder de indruk van hun werk en wilt u deze bijzondere Stichting ook steunen? Wordt dan begunstiger vanaf slechts 15 euro per jaar.

Uw bijdrage is zeer welkom op rekeningnummer:
ING 631624 t.n.v. Stichting De Paardenkamp Soest
voor meer info zie www.paardenkamp.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten