vrijdag 18 november 2011

Achmea DiVA workshop Authentiek Leiderschap & Coaching


Op vrijdag 18 november ben ik namens DiVA vanuit het zuiden naar Friesland gereden om Rob van der Wel voor de eerste keer zelf als paardencoach aan het werk te zien voor Achmea met zijn paarden op manege Dekema in Gorredijk. Ook oud Achmea medewerker en paardencoach Carla Onsman was er bij. Op 9 december zullen ze namelijk samen op eigen initiatief ook nog een workshop paardencoaching geven.

Vandaag waren Carla en ik er ieder met onze eigen achtergrond als Achmea medewerker en als paardencoach bij voor Rob en het was heerlijk om samen in de rijbak te mogen staan met de volgende enthousiaste deelnemers:
Monique Jorna-Tekelenburg, Andie de Bas, Marloes van der Meulen-Bijkerk, Paula Lammertink, Hennie van der Veer, Bea Zwart, Diana Jooren, Yvonne Sangers-Nieuwpoort, Diana Mast, Monique Bolhaar, Silvia Remery, Dian Post, Ronald Kokke, Hester Kruizinga en Hester van Delft.


Rob heeft met een klein beetje ondersteuning van ons aan de hand van een aantal individuele sessies en ook een aantal sessies in groepsverband de mensen laten kennismaken met het fenomeen paardencoachen.

Wat deze dag sterk naar voren kwam was dat de verwachtingen mochten worden losgelaten en dat men zijn of haar innerlijke kracht mocht gaan ervaren en hiermee vervolgens het authentiek leiderschap durfde op te pakken. Hierdoor gebeurde er bijzondere dingen met de paarden en het gaf de deelnemers achteraf voldoende stof tot napraten.

Rob van der Wel is projectleider bij DDM Zorg en Gezondheid. Vanaf 1981 raakte hij steeds meer met het paardenvirus besmet zo vertelde hij en na eerst zelf fanatiek aan dressuur en springen te hebben gedaan, kwam hij er tijdens een management opleiding in 1987 achter dat de principes van paardrijden en leiderschap niet ver van elkaar liggen. Vanaf 2003 is hij actief bezig als coach binnen Achmea en vorig jaar heeft hij ook nog de opleiding Authentiek Leiderschap en Coaching gedaan. De afgelopen jaren heeft hij als representant bij systemische opstellingen met paarden enorm veel ervaringen opgedaan die hij nu ook zelf kan inzetten tijdens het coachen met paarden. Na dit jaar ook nog specifiek een opleiding te hebben gevolgd tot paardencoach kan ook hij er niet meer omheen dat paardencoaching werkt voor en door Achmea!

Op deze dag is hij voor het eerst als zelfstandig paardencoach van start gegaan met als vertrekpunt deze DiVA-workshop voor en door Achmea!

Rob ik wens je via deze weg heel veel succes met jouw bedrijf ´Bureau Centaur` en we gaan elkaar zeker nog zien bij Achmea en/of in de paardencoachwereld!

Voor meer informatie over Rob van der Wel ga naar: http://twitter.com/#!/BureauCentaur

Voor meer informatie over Carla Onsman ga naar:
http://twitter.com/#!/coacharlequino

Geen opmerkingen:

Een reactie posten