zaterdag 15 september 2012

Individuele coachingservaringen van Petra


Wat een inspirerende ervaring heb ik gisteren mogen beleven tussen de paarden onder begeleiding van Charlotte. Ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten, alleen dat ik ergens tegenaan liep waar ik niet verder mee kwam.

Ik vond het best indrukwekkend die grote paarden. Ook best eng en spannend wat ze zouden gaan doen. Op de wei  ging het paard Liberty meteen tussen ons in staan, om Charlotte te beschermen tegen mijn angsten, zoals ze me uitlegde. Ik voelde me toen een beetje bedreigend, een soort van boeman, terwijl ik toch juist geloof in het goede van de mens. Ik vond het heel lief dat hij Charlotte wilde behoeden tegen het overnemen van mijn angsten.

De uitleg van Charlotte over de houding en dynamiek van de paarden terwijl we in gesprek waren, vond ik heel bijzonder en het voelde heel logisch en duidelijk. Beetje bij beetje werd het hoofddenken doorbroken en kwam het buikgevoel boven. Dit kwam mede door haar inspirerende ervaringen waar ze over vertelde en de vragen die ze stelde.  Ze leerde me denken in mogelijkheden.

Na een wandeling naar een plek waar de merrie Rusty lang had gestaan, wat volgens Charlotte de plek symboliseerde waar ik graag zou willen zijn, voelde ik mezelf tot rust komen, aarden en vol vertrouwen. Dat was echt een fysieke ervaring. Daarna hebben we nog gepraat over de wijze waarop ik daar zou kunnen komen en de acties die ik zou kunnen ondernemen. Ik ben weer terug bij mijn kern, dat was nodig. Ontzettend bedankt voor deze ervaring Charlotte. Bedank jij jouw paarden voor mij?

Groetjes Petra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten